hirek

Így javítja a mentősök munkakörülményeit a kormány

A kormány elkötelezett a mentők anyai megbecsülése és a munkakörülményeik javítása mellett - jelentette ki Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn az Országos Mentőszolgálat új, győri mentőállomásának avatásán.

Címkék: 

Megkongatták a vészharangot az egészségügyi szakdolgozók

Márciusban kapják meg 20 százalékkal emelt fizetésüket az egészségügyi szakdolgozók, csakhogy ezt nem mindenki fogja béremelésként értékelni, ugyanis a korábbi pótlékok is beépülnek a bérekbe. „Azt várnák, hogy a jelenlegi summázott összeg emelkedjen meg” – mondta Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke az Indexnek. A bérfejlesztéssel kapcsolatos problémák miatt a kamara levélben fordult a Belügyminisztériumhoz.
Címkék: 

MSZ EDDSZ-MÖSZ sajtótájékoztató az egészségügyi szakdolgozók 2024. március 1-jétől tervezett béremelésének második üteméről (Közlemény)

A Kormány 2023. október 17-én nyújtotta be az Országgyűlésnek „a közbiztonság megerősítése és a migráció elleni küzdelem érdekében szükséges törvények módosításáról szóló T/5655. számú” törvényjavaslatot. A törvényjavaslat – többek között - két egészségügyi jogviszonyról szóló törvény módosítását tervezi („salátatörvény”).

Könnyebbé tette a kormány a nyugdíjas ápolók foglalkoztatását

Eddig miniszteri engedély kellett a nyugdíjas ápolók alkalmazásához, mostantól már erre sincs szükség.

Még egyszerűbb lesz nyugdíjas ápolókat foglalkoztatni – erről adtak ki csütörtök este egy kormányhatározatot.

Címkék: 

EMELJÜK A TANÁROK, ÓVÓNŐK, A SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK BÉRÉT: ITT VANNAK A RÉSZLETEK

… Március 1-től átlagosan húsz százalékkal nőnek a szakápolói alapbérek, az európai gyakorlatot alapul véve az orvosbérek 37 százalékában határoztuk meg a szakápolói kereseteket. Ennek eléréséhez még egy 20 százalékos emelésre van szükség, a bérek ilyen arányú újabb növelésével március 1-től a szakápolók keresete átlagosan 715 ezer forint lesz, jelentette be a miniszter.


Címkék: 

Oldalak