béremelés

Nagyon közel van a megegyezés az ágazati béremelésről

Nagyon közel van a megegyezés az egészségügyi ágazatban dolgozók béremeléséről, akár már egy-két héten belül lezárulhatnak a tárgyalások - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, az érdekvédők és a szakállamtitkárság közötti egyeztetés után.
Címkék: 

Nagy béremelést ígérnek az ápolóknak és orvosoknak

Egymilliárd forintos kormányzati forrásból elkezdődik jövőre az új fővárosi kórház felépítése - közölte parlamenti bizottsági meghallgatásán az emberi erőforrás miniszter. Balog Zoltán azt is bejelentette: jövőre 15,8 milliárd jut a költségvetésben 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos béremelésére, illetve, hogy akár már a jövő héten megkezdődhet a kórházi adósságok rendezése.

Címkék: 

Magasabb fizetések szeptembertől az egészségügyben

Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést. Idén minden egészségügyi dolgozó részesül a bérfejlesztésből, de prioritást kaptak azok, akiknek tavaly kisebb mértékben emelkedett a fizetésük. Szeptembertől már a megemelt fizetésüket kapják a dolgozók.

Jó hónap lesz a szeptember az egészségügyieknek

Több mint 23 milliárd forintot használnának fel az egészségügyi dolgozók idei, szeptembertől esedékes béremelésére, és 6,1 milliárdot a háziorvosi és védőnői szolgálatok finanszírozásának, ezzel elvileg az ott dolgozók fizetésének emelésére. Ennek a mintegy 30 milliárd forintnak köszönhetően a jövő hónaptól több mint 96 ezer dolgozó vihet haza több pénzt, és mivel a béremelés januárig visszamenőleges, ők egy összegben annak a nyolc havi összegét is megkapják.
Címkék: 

Jövőre is lesz béremelés az egészségügyben

Fejlesztésekre 300 milliárd forint jut, zömében európai uniós támogatásból.
Idén 300 milliárd forint jut egészségügyi fejlesztésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szerdán Berettyóújfaluban.

Oldalak