Erős szakszervezet
Elsődleges fülek
Beküldte mentők - 2013, április 10 - 16:16
Fórum:
A tagság megtartása, a tagi létszám növelése a belső kommunikáció erősítésével biztosítható a leginkább.Ez a fórum is része lehet ennek a kommunikációnak,de nem helyettesíti az alpszervezeteken belüli munkát.Ha működnek az alapszervezetek akkor fog működni a szakszervezetünk is.

Béren kívüli juttatás
Tisztelt Szakszervezet!Mentőállomásunk dolgozói az alábbi kérdéssel fordulnak hozzám egyre gyakrabban, amire én nem tudok válaszolni. "Mikor kapjuk meg a tavaly decemberben OMSZ-MÖSZ megállapodásban rögzített 14000.-ot."Várom megtisztelő válaszukat, melyet tovább tudok adni a Bajtársak felé.Üdvözlettel: Herczku László
Tisztelt Szakszervezet!Egy
Tisztelt Szakszervezet!Egy hete írtam egy kérdést Önök felé, amire a mai napig nem kaptam semmilyen választ. Nyitó kommentben azt olvastam, hogy "A tagság megtartása, a tagi létszám növelése a belső kommunikáció erősítésével biztosítható a leginkább" Amint a példa mutatja ez itt elég hiányos. Igaz az is, hogy már nem vagyok szakszervezeti tag (például az ilyen hozzáállás miatt a proli, kivonuló dolgozók felé). Ha ezért nem kapok választ akkor legalább ezt írják le legyenek szívesek. A nemleges válasz is válasz!Tisztelettel: Herczku László
Kérdés
Tisztelt Szakszervezet! Újabb két hónap telt el. Történt-e valami fejlemény a tavalyi 14000.-tal kapcsolatban. Illetve mi az álláspontja a szakszervezetnek az alábbi törvényekkel kapcsolatbanAz Mt. 158. § (1) bekezdése értelmében a munkavállaló határozhatja
meg, hogy a munkabérét átutalással kéri kifizetni, ennek hiányában
készpénzben kell azt teljesíteni. Mt. 158. § (3) bekezdése szerint:„( 3)
A munkabér kifizetése - ide nem értve a nem magyarországi székhellyel
vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett
fizetési számlára történő átutalást - a munkavállaló részére költséget
nem okozhat.” Kjt. 79/A. §-a szerint:„(1) A
közalkalmazottat az e törvény 60-79. §-a alapján megillető illetmény
kifizetése a közalkalmazott által meghatározott fizetési számlára
történő átutalással, fizetési számla hiányában pénzforgalmi számláról
történő készpénzkifizetés kézbesítése útján történik.(2)
Az illetmény fizetési számlára történő átutalása és egyszeri felvétele,
illetve az illetmény-kifizetés a közalkalmazott részére
költségtöbbletet nem okozhat.”Várom megtisztelő válaszukat akár itt, akár a laszlo.herczku2@gmail.com e-mail címre.Üdvözlettel: Herczku László